Bitcoins tilfelle intensiveres når investorer satser på mer kjøp av obligasjoner

Bitcoins langsiktige bullish utsikter kan ha mottatt ytterligere støtte fra investorenes siste innsats på de lenge daterte statsobligasjonene.

Wall Street Journal rapporterte onsdag at investorer tror at Federal Reserve vil begynne å kjøpe langsiktige amerikanske obligasjoner etter sitt neste policy-møte i desember. Det delte utfallet av valget 3. november fikk investorer til å tenke at sentralbanken ville måtte påta seg mer ansvar for å støtte den amerikanske økonomien.

Det er på grunn av det økende antall koronavirusinfeksjoner, kombinert med den amerikanske kongressens manglende evne til å bestå den andre stimuleringspakken i flere måneder. Et hengt senat sørger videre for at amerikanske enkeltpersoner og bedrifter må vente lenger for å motta økonomisk hjelp.

Lån fra fremtiden

Protokoll fra Feds politiske møte den 4-5 november favoriserte å holde de eksisterende obligasjonskjøpsprogrammene intakte. Likevel erkjente den også at omstendighetene kunne få sentralbanken til å gjøre justeringer.

Den amerikanske økonomien ser på usikre tider fremover fordi den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin bestemte seg for å avslutte noen av Feds viktigste nødutlån som hjalp små og mellomstore bedrifter og statlige og lokale myndigheter.

Det har også gitt sentralbanken færre opsjoner, men å kjøpe langsiktige amerikanske statsobligasjoner, og dermed senke lånekostnadene for bedrifter og privatpersoner. Fed ser ikke ut til å øke kortsiktige Treasurys ‚kjøp fordi avkastningen på dem allerede er nær null.

I mellomtiden kan Fed-tjenestemenn kanskje også vente til 16. desember for å se om den amerikanske kongressen kan passere en stimulansepakke eller ikke. Et topartsforslag på rundt 908 milliarder dollar i økonomisk bistand venter på godkjenning.

Bitcoin

Vekst i de langsiktige amerikanske statskassene reduserer avkastningen de tilbyr – noe som betyr at investorer får mindre penger når obligasjonen utløper.

Deres høye krav etterspørger investorer til å kjøpe inflasjonsbestandige eiendeler som Bitcoin. Det forklarer hvorfor en avkastning under 1 prosent på det amerikanske 10-årige statskassen har falt sammen med et prisrally på 400 prosent i Bitcoin-markedet.

Det er ikke bare fordi et statskasse tilbyr mindre avkastning enn Bitcoin, men også fordi avkastningen det tilbyr kan koste mye mindre på grunn av høyere fiat-inflasjon senere. Bitcoin, med et begrenset tilbud på 21 millioner tokens, beskytter investorer mot å svekke fiat-valutaer.

Comments are closed.

Post Navigation