Ren en UMA lanceren een Bitcoin-gesteunde opbrengst dollar

Een nieuwe Bitcoin backed yield dollar van Ren en UMA maakt liquiditeitsmijnbouw voor BTC-houders mogelijk.

Trustless cross-chain bridge Ren en permissionless synthetisch activaplatform UMA hebben samen een Bitcoin-backed yield dollar genaamd uUSD gelanceerd, naast een gezamenlijk liquidity mining beloningsprogramma.

De samenwerking zal resulteren in een product dat beleggers in staat stelt om zonder toestemming gebruik te maken van Bitcoin Code op het Ethereum-netwerk. De uUSD is het tweede rendementsdollarproduct van de UMA na een door het Ethereum gesteunde rendementsdollar, yUSD genaamd, die in juli 2020 werd gelanceerd. Het concept was zeer succesvol met meer dan 10 miljoen geslagen yUSD in de afgelopen twee maanden.

Een yield dollar is vergelijkbaar met een stabiele munt, maar met een paar significante verschillen. Het heeft een vervaldatum, net als een termijncontract, en als het die datum nadert zal de prijs in de buurt komen van $1. Bij de vervaldatum zal het inwisselbaar zijn voor $1 van het onderpand op het exacte moment van de vervaldatum. Uma beschrijft het als een „vastrentende lening met een vaste looptijd“, want als ze geslagen worden, worden de dollars meestal op minder dan $1 gewaardeerd.

Gebruikers zullen renBTC, een gedenkwaardige Bitcoin concurrent van wBTC, kopen en deze als onderpand bij UMA vergrendelen om uUSD-munten te kunnen slaan. Deze opbrengst kan dan gebruikt worden om meer renBTC te kopen of om te investeren in andere DeFi-protocollen.

In aanvulling op de nieuwe opbrengst dollar zal een gezamenlijke Ren en UMA liquiditeit landbouw stimulans om te springen start onderpand deposito’s. Het zal beleggers in staat stellen om UMA en Ren tokens te verdienen voor het verstrekken van liquiditeit aan de Balancer pool voor uUSD die kan worden gekoppeld aan USDC. De renBTC-opbrengst dollar heeft een collateralization ratio van 125% die op 1 oktober afloopt.

Om de opbrengstboeren te stimuleren, zal de pool 10.000 UMA- en 25.000 REN-munten per week ontvangen, naast de BAL-munten volgens de berekeningen van het protocol. Het jaarlijkse percentage staat niet vast en is afhankelijk van de mate van liquiditeit die over de gehele periode van zeven dagen wordt verstrekt.

Het aanbod is positief nieuws voor de snel groeiende gewikkelde Bitcoin-markt, die het mogelijk maakt dat boeren met een opbrengst hun BTC-bedrijf aan het werk zetten met op ERC-20 gebaseerde protocollen. In de afgelopen drie maanden is de hoeveelheid Bitcoin op het Ethereum-netwerk met 1350% gestegen en ligt momenteel net onder de 78.000 BTC volgens btconethereum.com. Van dat totaal zijn er ongeveer een kwart, of 18.732, renBTC.

Comments are closed.

Post Navigation